Sälja guld - Aktuell information gällande Sälja guld


Sälja guldsmycken

Sälja guldsmycken

Guldsmycken har sålts och används sedan länge för att göra sig fin med. Guldsmyckena kan lätt bli omoderna och eller kännas fel att ha kvar om man fått dem av någon som man inte längre tycker om. Många guldsmycken är sådana som man ärvt av mormor eller farmor som de inte själva burit och därmed har man ingen koppling till dessa guldförenål.

Därför är det väldigt vanligt att sälja sina gamla guldsmycken så att de kan smältas ner och bli nya guldföremål samt att man får pengar att köpa nya guldsmycken för.

Vilka guldsmycken kan säljas?

Sälja guldsmycken

Alla typer av guld och guldsmycken kan säljas och guldet betalas ofta per gram och priset beror på vikten på guldsmycket. Dock så värderas inte guldsmycket efter hur mycket arbete det tagit att tillverka smycket. Detta medför att för tyngre guldsmycken, såsom guldhalsband, guldarmband och guldringar, brukar kunna säljas närmare inköpspriset än t.ex. små vackra välarbetade örhängen.Var kan jag sälja mina guldsmycken?

Det finns många som erbjuder sig att köpa de guldsmycken du vill sälja. Priset som de erbjuder är direkt kopplat till vikten på föremålet och många guldföretag på nätet, så kallade guldbrevföretag, försöker överträffa varandra gällande att säja att de erbjuder mest ersättning när du säljer dina smycken. Dock så kan det vara så att de ibland överdriver eller rent av väger guldföremålet "fel" när smycket kommer in till dem.

Du ska inte sälja guldsmyckena till första bästa köpare utan hör dig för med ett par stycken innan du bestämmer dig till vem du ska vända dig med guldet. Det kan faktiskt skilja ganska mycket mellan olika guldhandlare.

De som du kan prova sälja guldsmycken till är:

Sälja guldsmycken
  • Pantbanken - De betalar först bara en liten del av beloppet eftersom du pantsätter guldsmycket. När pantlånet gått ut säljs smycket på en auktion och då får du det belopp som guldsmycket inbringat efter att pantbankens kostnader dragits av.
  • Sälja guld via nätet - Upplevs av en del som osäkert och riskabelt men om man använder något av de tre största företagen som håller på med guldköp via brev är det OK.
  • Sälja guldet på en en auktion - Auktionsförrättare värderar och bedömer ditt guldsmycke åt dig men aktionsavgifterna kan vara över 30% totalt för säljare och köpare vilket påverkar priset.
  • Sälja guldsmycket på en nätauktion - Du behöver själv göra en bedömning av guldsmycket gällande ålder, karathalt och vikt. Kostnaden att sälja guld på en nätauktion är omkring 10% vilket är mycket med tanke på att du gör allt arbete.
  • Guldsmeder köper guld direkt - Ofta kan guldsmeden betala bäst för de gamla guldsmyckena om du i samband med försäljningen av guldet också köper nya guldsmycken.
  • Juvelerare - Kan precis som guldsmeden betala ganska bra då du köper nya guldföremål.