Sälja guld - Aktuell information gällande Sälja guld


Sälja guldmynt

Sälja Guldmynt

Att sälja guldmynten kan vara en lysande affär. De flesta guldmynten har ofta ett högre värde än värdet på guldinnehållet, detta gäller framförallt för gamla guldmynt.

När du ska sälja ett guldmynt som du kanske ärvt eller hittat i en gammal byrå är det först viktigt att klassificera vad det är för mynt. Detta kan du försöka göra själv via någon myntkatalog på nätet som t.ex. Colnect. När du väl vet vilket guldmynt det är det lättare att kunna göra en värdering av myntet.

Hur mycket du kan sälja guldmyntet för beror på efterfrågan och ofta kan du få en bra uppfattning om dess rätta värde genom att titta på olika auktionssidor på nätet som auktionerar ut bland annat guldmynt.

Ett annat sätt att se vad myntaffärer säljer guldmyntet för är att titta i en katalog. Du kommer troligtvis inte få lika mycket om du säljer guldmyntet som myntaffären säljer guldmyntet men detta pris säger lite om guldmyntets värde.Var kan jag sälja guldmynt?

Det finns flera ställen där du kan avyttra guldmyntet och få pengar istället. Var du får mest pengar myntet är svårt att säga men du bör alltid kunna få en bit mer när du säljer det än vad guldmyntet är värt i förhållande till sin vikt.

Några ställen där du kan försöka sälja guldmynten är listade nedan:

Var kan jag sälja guldmynt?
  • Myntauktion eller annan fysisk auktion kan du få mest för guldmynten du säljer
  • Mynthandlare kan betala en bit mer än bara myntets guldpris
  • Guldsmed betalar bara guldvärdet
  • Sälja guldmyntet på en nätauktion som t.ex. Ebay
  • Till en juvelerare
  • I ett guldbrev till något av alla guldföretag som finns
  • Pantbanken betalar endast en liten del av vad guldmyntet är värt men när det auktioneras ut senare på en pantauktion eller säljs får du ytterligare pengar för guldmyntet


Världens största och dyraste guldmynt

I många fall kan moderna guldmynt vara som en form av guldtackor, investeringsguld. Om du hittar något av nedanstående guldmynt i din byrålåda blir du både rik och överraskad.

Världens största guldmynt, 2007-2011

Världens största guldmynt var också världens dyraste guldmynt under en tid. Detta gigantiska guldmynt är är ett 100 kg tungt mynt av renaste guld. Myntet som kallas Canadian Gold Maple Leaf är 50 cm i diameter och 3 cm tjockt. Guldinnehållet är på hela 99.999% guld vilket är svårt att framställa. Detta guldmynt såldes under år 2007 i fem exemplar av Royal Canadian Mint.


Världens dyraste guldmynt, 2011-

År 2011 tog Perth Mint i Australien fram ett ännu större guldmynt, 1 Tonnes Australian Gold Nugget, Detta brutalt stora guldmynt väger faktiskt lite mer än ett ton nämligen 1012 kg. Världens största guldmynt har en diameter på 80 cm och en tjocklek på hela 12 cm.

Priset för detta massiva världens dyraste guldmynt landar på 300 miljoner vid ett guldpris på 300 kr/gram.